Rikkie's digitale Fotografie » Mijn ligfietsverhalen » Inbouwen van pinkers in de waw
Inbouwen van pinkers in de waw

In het begin van 2008 kwam ik tot de vaststelling dat richtingaanwijzers (pinkers) een nuttig attribuut zouden zijn op mijn waw. Aangezien de pinkers van Johan Clerx zijn quest erg veel licht gaven heb ik dan een mailtje gestuurd naar velomobiel.nl en even later was de koop gesloten. Enkele dagen later werd alles netjes aan huis geleverd, samen met een nieuwe koplamp inoled extreme.

Ik had geen enkel idee hoe die pinkers er uitzagen en hoe ik ze zou moeten monteren, dus heb ik er een tijdje over gedaan om dit uit te zoeken. In de quest zijn gewoon gaatjes in de body geboord en daar zijn dan de ledjes doorheen gestoken. Deze oplossing wou ik niet voor de waw, omdat deze deelbaar is en ik dan teveel met stekkertjes zou moeten werken. In september kwam ik dan uit op een ontwerp van Wilfried van Norel. Hij had een stukje koperbuis van 20mm gebruikt en daar paste precies zo’n ledje (met koelplaat) in. Ik kwam op het idee om aan beide kanten van de waw zo’n stukje koperbuis naast de koplampen te bevestigen, eindstukjes erop en dan voor en achter in dat eindstuk een gaatje geboord waar het ledje in kon. Zo konden de pinkers vanvoor en vanachter goed gezien worden.

Vervolgens in de electronicashop een “doosje” gehaald om het schakelaartje op te monteren, en nog een schakelaartje voor de inoled extreme erbij. Dit doosje monteerde ik bovenop de linker stuurhendel en daarna nog de batterij en de pinkerdoos onder mijn stoeltje. Dan de inoled extreme bovenop de waw gemonteerd, een vriend gevraagd om alle draadjes netjes te solderen en klaar was Kees. Ik had eerst nog een beetje schrik voor oververhitting van de ledjes, maar in de praktijk blijkt dat tot op heden geen enkel probleem.

Foto's hiernaast bij "mijn ligfietsfoto's".

Table './rikkiefoto_cms/stats' is marked as crashed and should be repaired